середа, 18 листопада 2009 13:31

З метрополітену зникли звичайні лампочки

З метрополітену зникли звичайні лампочки

Днями на більшості станцій київського метрополітену з метою економії звичайні лампочки розжарювання змінили на енергозберігаючі.

Про це повідомила начальник прес-служби київського метро Надія Шумак.

За її словами, нині у метрополітені стали заощаджувати буквально на усьому - навіть ліфти в адміністрації підземки відключили з метою економії.

Водночас працівники метро розповідають і про інші способи економії. За словами чергової по станції, закрили деякі "другі виходи" зі станцій (наприклад, на "Житомирській"), а "зайвих" співробітників змусили взяти відпустку за власний рахунок.

Ремонтники ж кажуть, що їхній штат недоукомплектований. Мовляв, на запчастинах не те що заощаджують - їх просто не закуповують.

Як відомо, метрополітен також збільшив інтервал руху потягів. За словами Шумак, таке рішення було прийняте, через епідемію грипу, яка зменшила кількість пасажирів.

"Метро - дорогий вид транспорту, тому ми змушені були відкоригувати графік. Якщо в години пік інтервал залишилася колишнім, то в інший час збільшився майже вдвічі. Ми постійно простежуємо пасажиропотікік, і як тільки він повернеться до колишніх показників, інтервал стане колишнім", - запевнили в прес-службі метро.

За матеріалом Газета по-киевски.
Зараз ви читаєте новину «З метрополітену зникли звичайні лампочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі