вівторок, 08 квітня 2008 13:55

З марокканської в"язниці втекли 9 небезпечних ісламістів

Втекли з в"язниці дев"ять з 50 ісламістів, що відбували тюремне ув"язнення в Марокко за спробу організації терактів в Касабланці в 2003 році, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на заяву міністерства юстиції Марокко.

У Мін"юсті повідомили, що "про втечу адміністрація в"язниці дізналася в понеділок вранці".

Нагадаємо, що на початку січня 2007 року суд Марокко засудив до тюремного ув"язнення на термін до 25 років 50 радикальних ісламістів, що обвинувачувалися в спробі організації терактів і інших злочинах.

Всі засуджені, заарештовані ще в 2006 році, були членами терористичного угрупування "Партизани Мехді". Під час обшуків у них були знайдені вибухові речовини і устаткування для виробництва вибухових пристроїв.

Стало відомо, що суд визнав їх винними в плануванні терактів, об"єктами яких були держустанови і туристичні центри країни, у фінансуванні терористичної діяльності, в підриві державної безпеки і громадського порядку.

Як повідомив уряд Марокко, угрупування мало намір оголосити "священну війну" на північному сході країни. Крім того, ісламісти вербували в свої ряди співробітників правоохоронних органів і військових, планувала також пограбування банків і військових конвоїв.

Лідер угрупування Хассан Хаттаб під час судового слухання заявив, що члени терористичного угрупування "Партізани Мехді" нападуть на США. Хаттаб був засуджений до 25 років тюремного ув"язнення, інші 49 членів організації засуджено на терміни від двох до 20 років позбавлення волі.

Серед засуджених - чотири жінки, що отримали по п"ять років тюремного ув"язнення. Тоді один з підсудних ісламістів, що знаходився на лаві, був виправданий і відпущений на свободу.

З 2003 року, коли серія атак терористів-смертників в марокканському місті Касабланка понесла життя 45 людей, правоохоронні органи країни викрили більше 50 угрупувань терористів і заарештували близько трьох тисяч чоловік, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «З марокканської в"язниці втекли 9 небезпечних ісламістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі