середа, 26 листопада 2008 11:35

З харківського зоопарку викрали канадську рись

У Харківському зоопарку з вольєру зникла канадська рись по кличці Тая. Співробітники зоопарку побоюються, що тварину викрали для нелегального звіринця, повідомляє газета 15 минут.

Як розповіли 15 минутам в адміністрації зоопарку, зникнення рисі по кличці Тая охоронці помітили в понеділок близько години дня: у її вольєрі була пошкоджена товста сітка, а самої тварини не було. Коли саме сталося викрадання, в зоопарку не знають.

Голова Обласного громадського захисту тварин Олег Бондаренко припускає, що тварину викрали для підпільного приватного зоопарку. За його інформацією, в підвалах і приватному секторі Харкова знаходиться близько десятка нелегальних звіринців. Тварин там напихають наркотиками, тримають зв"язаними, щоб були тихими та слухняними. Що ж до останньої пропажі, то Бондаренко практично упевнений, що дику кішку вкрали "на подарунок": "Це дуже модно і престижно зараз. Раніше російські царі утримували рисей, і я боюся, що ця традиція повертається", - сказав Бондаренко.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «З харківського зоопарку викрали канадську рись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі