пʼятниця, 04 квітня 2008 13:26

З ферми в Австралії викрали 18 крокодилів: кожен коштує тисячу доларів

Поліція Австралії розшукує зловмисників, які викрали 18 дитинчат морських крокодилів. Вартість однієї такої рептилії на "чорному ринку" може доходити до 1 тисячі доларів.

Як повідомляє РИА "Новости", злодіям вдалося проникнути на одну з крокодилових ферм в місті Дарвін на півночі Австралії, і винести малюків, які в довжину поки що не досягають і 40 сантиметрів.

Проте зростати чоловічі особини цього виду можуть до 6 метрів. Морський (гребенястий) крокодил є найкрупнішим представником свого виду і дуже небезпечною рептилією. У природі гребенясті крокодили підстерігають свою здобич біля водопою: коли вона опиняється поблизу, він нападає, хватаючи її за морду або збиваючи з ніг ударом хвоста. Сила його така, що він здатний роздрібнити щелепами череп буйволу.

Жертву крокодил завжди прагне затягнути у воду, де їй важче чинити опір. Полювати гребенястий крокодил вважає за краще у сутінках, день проводячи в заціпенінні, у воді або на березі.

За деякими оцінками, ці крокодили щорічно вбивають до 2 000 людей, хоча більшість смертей не реєструються.

Перші крокодилові ферми з"явилися на півночі Австралії в 1980-і роки. Шкіра цих тварин експортується до Японії, Італії і Сінгапуру для виробництва взуття, ременів, сумок і валіз, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «З ферми в Австралії викрали 18 крокодилів: кожен коштує тисячу доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі