вівторок, 24 липня 2007 17:10

З двох цистерн фосфор збиратимуть "вручну"

Україна посилить заходи безпеки при транспортуванні фосфору з Львівської області до Казахстану.

Про це повідомив директор департаменту безпеки Міністерства транспорту та зв`язку України Юрій Гержот сьогодні в Києві під час телемосту "Москва-Львів-Київ" на тему "Фосфорна катастрофа в Україні: причини та наслідки".

"Міністерство транспорту розробляє нормативні акти щодо посилення безпеки при переміщенні небезпечних вантажів. Зокрема, при поверненні цистерн із фосфором до Казахстану поїзди рухатимуться при зниженні швидкості, в обхід великих міст і з додатковим прикриттям", - сказав Гержот.

Він уточнив, що додаткове прикриття означає використання додаткових вагонів і напіввагонів із піском між цистернами, в яких знаходитиметься фосфор.

У свою чергу, голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник повідомив, що фосфор перевантажено в напіввагони вже з 13-ти пошкоджених цистерн. При цьому напіввагони заварюються. "Дві цистерни - в дуже складному стані. Ми спеціальним валом відсікли територію й практично вручну збиратимемо фосфор", - сказав він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «З двох цистерн фосфор збиратимуть "вручну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі