середа, 13 травня 2009 09:41

З Чавеса можуть здерти $5 мільярдів

З Чавеса можуть здерти $5 мільярдів

Венесуельський журналіст Рікардо Гуаріпа і американська правозахисна організація Freedom Watch подали до суду на президента Венесуели Уго Чавеса і державну нафтову компанію Citgo.

Позов був поданий ще в квітні 2009 року, проте, як заявив 12 травня президент Freedom Watch Ларрі Клеймана, напередодні заявники вирішили збільшити суму позову з одного до п"яти мільярдів доларів.

Чавеса звинувачують в тортурах, порушенні прав людини і співпраці з терористами, а компанію Citgo у фінансуванні останнього з трьох пунктів.

Як відзначає венесуельська El Nacional, відповідачами з позову також повинні виступити міністр внутрішніх справ Венесуели Тарік ель-Ассаїмі, директор розвідки Енрі Сильва й інші високопоставлені чиновники.

Гуаріпа і Freedom Watch стверджують, що Чавес фінансує бойовиків Революційних збройних сил Колумбії, ХАМАСу і "Хезболли", які вважаються в США терористичними організаціями. Про конкретні факти тортур і порушень прав людини в позові нічого не сказано.

Гуаріпа працював у Венесуелі до 2004 року, коли, за його твердженням, був змушений покинути країну через погрози на його адресу з боку влади, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «З Чавеса можуть здерти $5 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі