вівторок, 18 грудня 2007 14:08

З аукціону "Крістіс" розпродають історію світового кіно

Предмети історії світового кіно будуть представлені в середу на аукціоні "Крістіс" у Лондоні. Це понад 200 лотів – предметів, що колись належали зіркам театру, кіно та мюзиклів: особисті речі, костюми, сценарії і багато що інше. Як повідомив у вівторок представник аукціонного дому, серед представлених речей –кілька нарядів Одрі Хепберн з фільму "Шарада" (1963). Серед них – кремове вовняне плаття без рукавів, попередня вартість якого складає 10-15 тисяч фунтів.

Також на торги виставлено декілька оригінальних замальовок до популярних мультфільмів студії Уолта Діснея, серед яких "Белосніжка та семеро гномів" (1937), "Піноккіо" (1940), "Пітер Пен" (1953). Оціночна вартість лотів складає від півтори до 6 тисяч фунтів.

Серед лотів є рука андроїда Си-Трі-Пі-О з "Зоряних воєн" (1977), яку Джордж Лукас передав свого часу Фонду друзів балету Джоффрі в Сакраменто, щоб Фонд виставив її на закритому аукціоні в 1989 році. Відтоді вона зберігалась у покупця (оціночна вартість лота – від 4 до 6 тисяч фунтів).

На торги буде виставлена велика колекція речей, що мають відношення до Мерілін Монро. Зокрема, сценарій до останнього фільму з її участю "Щось неодмінно трапиться" (1961), який поцяткований її олівцевими позначками. Її зауваження, зокрема критичні, додавання, питання – все це дозволяє по-новому поглянути на особистість актриси та її участь у створенні образу героїні. Сценарій оцінюється в 14-16 тисяч фунтів.

Серед інших речей, пов"язаних з Монро, – календар 1955 року із зображеннями актриси, знятої "крізь вічко". Кумедно виглядає напис на календарі: "Найобговорюваніший у світі календар всього лише за 50 центів!". Зараз його вартість складає від 4 до 6 тисяч фунтів.

Представлено також два журнали "Плейбой" з Мерілін Монро. Один із них – перший випуск журналу 1953 року – містить фото Монро на обкладинці і фото голої Мерілін усередині, в розділі "Дівчина місяця". Інший журнал, присвячений семиріччю видання (грудень, 1960), містить фотосесію Монро як першої "Дівчини Плейбоя", на журналі є автографи самої Мерілін і засновника журналу Х"ю Хефнера, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «З аукціону "Крістіс" розпродають історію світового кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі