середа, 25 квітня 2007 11:41

З Японського маньяка-міліонера зняли одне звинувачення

З японського бізнесмена Дзедзі Обара (Joji Obara),  який знаходиться в ув"язненні з жовтня 2000 року, зняли звинувачення у викраданні, згвалтуванні і вбивстві 21-річної мешканки Великобританії Люсі Блекмен (Lucie Blackman), передає телеканал Sky News.

Люсі Блекмен, що приїхала на заробітки до Японії в травні 2000 року, пропала в червні. Через сім місяців її розчленоване тіло було знайдене в ямі поряд з будинком Дзедзі Обара.

Хоча японська влада мотивує своє рішення відсутністю прямих доказів, як наприклад, слідів ДНК, мати Люсі - Джейн Стір (Jane Steare) - заявила, що суд зняв звинувачення через те, що її колишній чоловік і батько Люсі Тім Блекмен (Tim Blackman) прийняв 450 тисяч фунтів стерлінгів (900 тисяч доларів) від одного з друзів японського бізнесмена.

Як наголошується, по японських законах звинувачений може виплатити компенсацію своїм жертвам на знак розкаяння. За словами Джейн Стір, адвокати не раз попереджали її колишнього чоловіка і саму Стір, що будь-які виплати можуть вплинути на вирок Обари.

Не дивлячись на зняття звинувачень у вбивстві і згвалтуванні Люсі Блекмен, Дзедзі Обара продовжує відбувати довічне ув"язнення, до якого він був засуджений в 2003 році за вісім згвалтувань і ще одне згвалтування, що призвело до смерті австралійки Каріти Ріджуей (Carita Ridgway).

Поліція також знайшла в його будинку відеозаписи, які свідчать про те, що він згвалтував більше 400 жінок, зокрема 150 мешканок західних країн. Передбачається, що Обрара "полював" на жінок з 1983 року, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «З Японського маньяка-міліонера зняли одне звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі