вівторок, 25 грудня 2007 10:25

З аеропорту Бангладеш викрадені стародавні статуї

У Бангладеш викрадено дві глиняні статуї, створені півтори тисячі років тому.

Бюст індуїстського бога Вішну і його статуя у повний зріст були вкрадені з аеропорту міста Дакка, де реліквії готувалися до відправки на виставку у Франції, повідомляє РБК-Україна.

У зв"язку з інцидентом було затримано 12 співробітників аеропорту, два з них пізніше заарештували. Влада також посилила спостереження за прикордонною з Індією зоною з метою запобігання вивозу статуй з країни.

Витвори стародавнього мистецтва загальною вагою близько 65 кг було застраховано на $65 тис.

Вішну – один з вищих богів індуїстської міфології , яка складає разом з Брахмою і Шивою божественну тріаду — тримурті. Вішну зберігає всесвіт, створений Брахмою і приречений на руйнування Шивою. Вішну зазвичай зображають багаторуким темношкірим божеством, що сидить на троні у вільній позі. Його атрибути — палиця, чакра, раковина і лук. Вішну одягнений у жовтий шовковий одяг і увінчаний діадемою, на шиї його запашні гірлянди, а на руках — браслети, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «З аеропорту Бангладеш викрадені стародавні статуї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі