вівторок, 16 листопада 2010 09:45

З 25 листопада почнеться зима

З 25 листопада почнеться зима

Аномально теплий листопад продовжує радувати українців і шокувати температурними рекордами синоптиків. Минулої неділі у Києві була зафіксована найвища температура за всю історію регулярних спостережень за погодою - 21,7 градусів вище за нуль.

"Вони ведуться з 1881 року, і такої температури цього дня ще не було, - розповів директор Гідрометцентру Микола Кульбіда. - А останній рекорд був в 1969 році - +15,7. Насправді, це дуже велика аномалія. Ми не знаємо, з чим вона пов'язана (точно не з глобальним потеплінням, оскільки за останніх 20 років показники листопада практично не змінилися), але щось змінилося в атмосфері, що дало можливість потрапити до нас в листопаді африканському теплому вітру".

Між тим у Гідрометцентру з'явилися точніші прогнози на половину місяця, що залишилася.

"Найтепліші дні минули, - підкреслив Кульбіда. - До 18 листопада температура вдень коливатиметься в межах 15-20 градусів тепла, з 18-го і до 24 буде невелике похолодання, до 10-15 градусів. А ось з 25 і до 28 листопада до України вторгнеться холодне арктичне повітря. Температура вночі може знизитися до 5-10 градусів морозу, вдень - до 0-5 нижче за нуль. По всій території України, окрім південного Заходу, можливий невеликий сніг. 29-30 листопада знову трохи потепліє - до 0-5 тепла вночі, і 5-10 вдень. Як далі - поки не ясно".

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «З 25 листопада почнеться зима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі