пʼятниця, 27 червня 2008 17:35

З 2005 року виробництво опіуму в світі виросло в 2 рази

Нелегальне виробництво опіуму в світі в 2007 році в порівнянні з 2005 роком виросло в два рази, йдеться в новому звіті Організації Об"єднаних Націй. За даними доповіді, в контрольованих бойовиками регіонах Афганістану і Колумбії відмічений сплеск врожайності наркотичних культур. Так, в 2007 році в Афганістані був зібраний рекордний урожай опіумного маку, а виробництво кокаїну в Колумбії виросло більш ніж на 25%. Як вважають автори звіту, це призведе до зростання наркозалежності, оскільки наркотики стануть дешевші і чистіші, передає Бі-Бі-Сі.

У Афганістані близько 80% макових плантацій розташовано в п"яти південних провінціях, які непідконтрольні урядовим силам. На решті території країни виробництво наркотиків йде на спад. Схожа ситуація спостерігається з вирощуванням коки в Колумбії - велика її частина виростає в регіонах, контрольованих льоворадикальним угрупуванням "Революційні озброєні сили Колумбії" (FARC). Виробництво марихуани і амфетамінів, як зазначено в звіті, залишається на колишньому рівні.

У серпні 2007 року ООН повідомляла про те, що виробництво опіуму в Афганістані складає 93% від світового виготовлення цього наркотичного засобу. Найбільша кількість опіуму проводиться в південній афганській провінції Гильменд, де під опіумні посіви використовується 102,77 тисяч гектарів. Близько 3,3 мільйонів чоловік з 25 мільйонів жителів Афганістану тим або іншим чином залучені у виробництво опіуму.

За даними ООН кількість споживачів наркотиків складає 5% дорослого населення. За рік в світі від наркотиків вмирають 200 тисяч чоловік, тоді як жертвами табакокуріння і алкоголю стають 7,5 мільйона громадян, повідомляє ВВС, РБК.

Зараз ви читаєте новину «З 2005 року виробництво опіуму в світі виросло в 2 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі