Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2007 16:37

З 13 знешкоджених українських банд 7 знаходилися в Донецькій області

Під час відпрацювання 5 областей міліція знешкодила 13 організованих злочинних угруповань
На виконання доручення Кабінету Міністрів України та міністра внутрішніх справ проведено цільове оперативно-профілактичного відпрацювання міста Києва, Донецької, Закарпатської, Дніпропетровської та Київської областей щодо припинення діяльності організованих груп і злочинних організацій. Операція тривала два тижні.
Під час відпрацювання працівники міліції знешкодили 13 організованих злочинних угруповань (Донецька область – 7, м. Київ та Дніпропетровська область – по 2,  Київська та Закарпатська область – по 1), які суттєво впливали на стан криміногенної ситуації в регіонах та державі. Порушено 43 кримінальні справи відносно 159 учасників організованих злочинних угруповань, з яких 96  заарештовано.
 Так, у Донецькій області знешкоджено  бандформування, які вчинили 5 вбивств, зокрема  співвласника АКБ "Фермерсько-земельний банк" Побережного О.В. у 2000 році, та ряд розбійних нападів.
У м. Києві знешкоджено організоване злочинне угруповання, які є активними членами залишків ОЗУ "Кирила" та на території Києва здійснювали рейдерські атаки на суб"єктів господарювання. Також припинено діяльність угруповання з 6 осіб, які займалися навмисними вбивствами, розбійними нападами та пограбуваннями.
У Київській області ліквідовано організоване злочинне угруповання "Славіка", які займалися вимаганнями, розбоями та незаконними заволодіннями автотранспортом.
У Дніпропетровській області припинено діяльність організоване злочинного угруповання, яке протягом 2006 – 2007 років, скоїли розкрадання державних коштів на одному з ВАТ у Кривому Розі, внаслідок чого підприємству завдано збитків на суму понад 2 млн. грн, передає прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Зараз ви читаєте новину «З 13 знешкоджених українських банд 7 знаходилися в Донецькій області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути