вівторок, 19 червня 2007 12:04

Yahoo не витримує конкуренції з Google

Виконавчий директор Yahoo Тері Семел покинув свій пост, передавши його одному із засновників компанії - Джері Яну. Експерти пов"язують рішення з тим, що Yahoo під керівництвом Семела не зміг закріпити свої позиції на світовому інтернет-ринку, поступово програючи іншому американському інтернет-гіганту - Google.

Семел займав цю посаду з 2001 року. Тепер він перейде працювати на пост директора, що не має виконавчих повноважень. Пост президента зайняла Сьюзен Деккер, колишній фінансовий директор компанії.

Саме з Google західні аналітики пов"язують звільнення Тері Семела. Постійна втрата ринку інтернет-пошуку на користь конкурента привела до зниження частки Yahoo на американському ринку до 27% проти майже 50% у Google. Динаміка фінансових показників також далеко не на користь Yahoo. З 2005 по 2006 роки Google збільшив виручку майже в два рази - з 6,1 до 10,6 млрд доларів, тоді як Yahoo виріс лише на 20% - з 5,3 до 6,4 млрд, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Yahoo не витримує конкуренції з Google». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі