Вчені наполегливо радять вживати тільки щойно приготовлену їжу. Яскравим аргументом цього є експеримент проведений на тваринах. Протягом певного часу першу групу мишей годували тільки свіжозвареною їжею, другу - їжею, розігрітою відразу після охолодження, третю - їжею, розігрітою через п"ять годин після приготування.
Внаслідок цього всі піддослідні із третьої групи загинули протягом місяця. У деяких з них випав весь волосяний покрив, у деяких - відсохнули хвости й вуха. Деякі загинули без видимих зовнішніх причин. Але після анатомування було виявлено, що у них розпався стравохід, а нирки зупинилися в розвитку. Миші із другої групи прожили довше - три місяці. Розтин показав, що в їхніх організмах відбувалися процеси гниття. Миші, які харчувалися лише свіжою їжею, протягом трьох років були практично здоровими.
Потрібно сказати, що несвіжа їжа згубно впливає не тільки на тварин, але й на людей. Хоча в більшості випадків люди не пов"язують свої проблеми зі здоров"ям з тим, що вони харчуються розігрітою їжею. Дуже часто жінки готують їжу на два, три дні й навіть на тиждень. Або купують у магазинах продукти, на яких стоїть строк реалізації від тижня, - до декількох років. Чому вони не приносять користі? Справа в тому, що їжа є матеріалом для відновлення клітин організму. Лише у свіжій їжі є потрібні для цього речовини. Вони досить швидко руйнуються й практично не зберігаються в стравах, які простояли кілька годин.
Через ці факти можна зробити один висновок: харчуйтеся тільки щойно приготовленою їжею. Якщо немає можливості через зайнятість приготувати свіжі страви, замініть їх на свіжі овочі або фрукти, повідомляє Освiтнiй портал.
Коментарі
1