вівторок, 05 лютого 2008 11:34

Вживання розігрітої їжі скорочує життя

Вчені наполегливо радять вживати тільки щойно приготовлену їжу. Яскравим аргументом цього є експеримент проведений на тваринах. Протягом певного часу першу групу мишей годували тільки свіжозвареною їжею, другу - їжею, розігрітою відразу після охолодження, третю - їжею, розігрітою через п"ять годин після приготування.

Внаслідок цього всі піддослідні із третьої групи загинули протягом місяця. У деяких з них випав весь волосяний покрив, у деяких - відсохнули хвости й вуха. Деякі загинули без видимих зовнішніх причин. Але після анатомування було виявлено, що у них розпався стравохід, а нирки зупинилися в розвитку. Миші із другої групи прожили довше - три місяці. Розтин показав, що в їхніх організмах відбувалися процеси гниття. Миші, які харчувалися лише свіжою їжею, протягом трьох років були практично здоровими.

Потрібно сказати, що несвіжа їжа згубно впливає не тільки на тварин, але й на людей. Хоча в більшості випадків люди не пов"язують свої проблеми зі здоров"ям з тим, що вони харчуються розігрітою їжею. Дуже часто жінки готують їжу на два, три дні й навіть на тиждень. Або купують у магазинах продукти, на яких стоїть строк реалізації від тижня, - до декількох років. Чому вони не приносять користі? Справа в тому, що їжа є матеріалом для відновлення клітин організму. Лише у свіжій їжі є потрібні для цього речовини. Вони досить швидко руйнуються й практично не зберігаються в стравах, які простояли кілька годин.

Через ці факти можна зробити один висновок: харчуйтеся тільки щойно приготовленою їжею. Якщо немає можливості через зайнятість приготувати свіжі страви, замініть їх на свіжі овочі або фрукти, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Вживання розігрітої їжі скорочує життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі