понеділок, 19 листопада 2007 08:41

Вже 69 гірників вважаються загиблими на шахті ім.О.Засядька у Донецьку

Станом на 8.00 понеділка внаслідок вибуху метано-повітряної суміші на шахті ім.О.Засядька у Донецьку 69 гірників загинули, доля 31 гірника залишається невідомою.

Як повідомили у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, до пошуково-рятувальних робіт та ліквідації окремих осередків пожежі у шахті залучено підрозділи Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Мінвуглепрому.

На місці події працює Урядова комісія з розслідування причин та ліквідації наслідків аварії на шахті, яку очолює віце-прем`єр-міністр України Андрій Клюєв.

Розпорядженням Кабінету міністрів України від 18 листопада Донецькій облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету виділено 7,5 млн. грн. для надання допомоги потерпілим і сім`ям осіб, які загинули внаслідок аварії на шахті.

18 листопада о 3.11 у Донецьку на шахті ім.О.Засядька на горизонті 1078 м стався вибух метано-повітряної суміші. Всього у шахті працювало 457 гірників. 357 з них піднято на поверхню, з яких 28 госпіталізовано (27 - у стані середньої важкості від гострого отруєння рудничним газом, 1 - у край важкому стані від опіків та травм), повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вже 69 гірників вважаються загиблими на шахті ім.О.Засядька у Донецьку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі