субота, 24 грудня 2022 12:15

Спецтема: Війна Росії проти України

ГУР вирахувало інтервал, із яким РФ завдає масованих ударів по Україні

ГУР вирахувало інтервал, із яким РФ завдає масованих ударів по Україні
За словами начальника української розвідки, з жовтня Росія обстрілювала енергетичну інфраструктуру України залпами ракет та безпілотників з інтервалом приблизно від тижня до 10 діб. Фото: pixabay.com

Російська Федерація з жовтня почала дотримуватися певного інтервалу між масованими обстрілами України.

Армія РФ завдає ударів приблизно кожні 7–10 днів, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times.

"Війна Росії в Україні зараз ведеться на двох окремих аренах: наземні бої на півдні й сході та боротьба між українськими системами протиповітряної оборони та російськими крилатими ракетами й безпілотниками", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР пояснили причину фанатичного штурму Бахмута "вагнерівцями"

Із жовтня РФ обстрілювала енергетичну інфраструктуру України залпами ракет та безпілотників з інтервалом приблизно від тижня до 10 днів. У кожному залпі в середньому було випущено до 75 ракет.

Водночас російський диктатор Володимир Путін розраховує одержати нові ракети від Ірану.

Українська розвідка оцінила ймовірність повторного наступу з боку Білорусі. Повністю відкидати можливість такого наступу не можна, але зараз немає даних, які б підтверджували ймовірність загрози. Для проведення нової атаки на Україну на білоруських полігонах поки що не вистачає бронетехніки.

Зараз ви читаєте новину «ГУР вирахувало інтервал, із яким РФ завдає масованих ударів по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі