понеділок, 17 грудня 2007 20:12

В"язні колонії на Хмельниччині оголосили голодування

Група в"язнів, які перебувають у так званому "Монастирі" (Ізяславськаї виправна колонія N58, Хмельницька область), оголосили голодування на знак протесту проти умов утримання.

Про це повідомляє Харківська правозахисна група із посиланням на джерела у колонії.

За інформацією ХПГ, ув"язнені називають кілька основних причин голодування: у камерах "Монастиря", особливо в 8-й, 9-й, 10-й і 12-й сиро і холодно, по стінах стікає вода, немає вентиляції; камери не утеплені і не опалюються належним чином, у вікнах стоять одинарні рами; вода подається тільки тричі на добу по 40-50 хвилин; у камерах бігають щурі; ділянка карантину знаходитися в приміщенні, в якому практично немає опалення (приміщення використовувалося монастирем для зберігання померлих перед похованням), тому температура практично не відрізняється від температури на вулиці.

Як повідомляють харківські правозахисники, у цьому приміщенні в"язні, що прибувають, знаходяться протягом 14 днів, причому хворі на туберкульоз утримуються разом з рештою; хворі на туберкульоз та ВІЛ-інфіковані не отримують спеціального лікування.

Також, за інформацією ХПГ, в"язні незадоволені свавіллям адміністрації колонії при накладенні адміністративних стягнень, відсутністю можливості відправити скаргу за межі колонії, бо "будь-яка спроба висловити незадоволеність незаконними діями адміністрації або поганими умовами і відсутністю медичної допомоги приводить до дисциплінарних покарань на підставі фальсифікованих матеріалів".

Ув"язнені заявляють, що мають намір голодувати доти, доки не будуть створені належні умови утримання і не будуть усунені інші причини, що спонукали їх до голодування.

"В"язні, що оголосили голодування, усвідомлюють, що Департамент з питань виконання покарання може використовувати звичайну тактику вирішення проблем – введення спецпідрозділів і масове побиття ув"язнених. У зв`язку з цим вони підкреслюють, що їх акція є мирним, ненасильницьким протестом проти дій адміністрації, що не потребує присутності спезпідрозділів на території колонії", - повідомляє ХПГ. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В"язні колонії на Хмельниччині оголосили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі