пʼятниця, 04 грудня 2009 16:23

В"ячеслав Тихонов помер після важкої хвороби

В"ячеслав Тихонов помер після важкої хвороби

Знаменитий актор В"ячеслав Тихонов помер в п"ятницю в Москві на 82-му році життя. Останнім часом він багато хворів і знаходився на лікуванні в Центральній клінічній лікарні, де йому нещодавно зробили операцію.

Родичі артиста напередодні повідомили, що він знаходиться у важкому стані після оперативного втручання, і уточнили, що не йдеться про операцію на серці.

"Ні, не на серці. Там багато дуже важких інших речей. Проблем багато, але я їх не перераховуватиму, - розповіла дочка Тихонова Анна. - Самопочуття поки що важке".

Нагадаємо, що відомий актор потрапив до лікарні 1 грудня, і тоді його стан оцінювався як стабільний.

"Почувається він стабільно і знаходиться в свідомості. На нього чекає достатньо довге лікування", - повідомляла дочка Анна.

У березні минулого року Тихонов вже попадав до лікарні, і тоді медики після консиліуму визнали, що хірургічного втручання уникнути буде важко. Проте після операції, що тривала близько двох годин, актор прийшов до тями і потім був виписаний з лікарні.

В"ячеслав Тихонов народився 8 лютого 1928 року в Павлівському Посаді. З дитинства він мріяв про кар"єру кіноактора, а в 1950 році з відмінністю закінчив ВДІК і поступив працювати в театр-студію кіноактора.

Тихонов зіграв десятки ролей в багатьох фільмах. За роль у фільмі "Доживемо до понеділка" він нагороджений Державною премією в 1970 році, в 1976 році став лауреатом Державної премії РРФСР за участь в ТБ-серіалі "Сімнадцять миттєвостей весни", де зіграв найвідомішу свою роль - Ісаєва-Штірліца. У 1980 році актор став лауреатом Ленінської премії за участь у фільмі "Білий Бім Чорне Вухо". У лютому 2008 року, до 80-річчя, актор був нагороджений орденом Пошани.

Дни.ру

Зараз ви читаєте новину «В"ячеслав Тихонов помер після важкої хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі