четвер, 18 жовтня 2007 14:14

ВВС звільнить 2,5 тисяч працівників

Опікунська рада ВВС ухвалила план гендиректора Марка Томпсона про скорочення штату британської мовної корпорації на 2,5 тисячі осіб, повідомляє Sky News. Крім того, до 2012 року планується продати приміщення телевізійного центру у лондонському районі Шеперд Буш.

Так, за даними телекомпанії, звільнити планується тисячу осіб з інформаційних підрозділів ВВС і 500 службовців з регіональних відділів. За словами кореспондента корпорації Ніка Хайєма, фактично буде скорочено 1800 осіб, оскільки разом із звільненням 2,5 тисячі співробітників планується створити 700 нових робочих місць.

Будуть закриті такі популярні програми, як Top Gear і Planet Earth. Із спортивної редакції планується звільнити 20 осіб. Крім того, на 10 відсотків буде скорочено виробництво нових телепередач, а телеканали зобов"яжуть показувати більше повторів.

У цілому, звільнення торкнуться 12 відсотків від всього штату корпорації ВВС, проте деякі відділи будуть скорочені на 20 відсотків. Профспілки поки не зробили офіційних заяв, проте не виключають, що у зв"язку з масовими скороченнями влаштують страйки строком від одного до трьох днів.

За рахунок звільнення співробітників, скорочення ряду програм і розпродажу майна ВВС має намір вийти з фінансової кризи і зменшити бюджет на шість відсотків протягом подальших п"яти років. Раніше опікунська рада корпорації скоротила фінансування ВВС на два мільярди фунтів стерлінгів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ВВС звільнить 2,5 тисяч працівників ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі