понеділок, 01 листопада 2010 14:15

Вступна кампанія 2011 року стане "халявною" для 11-класників

Вступна кампанія 2011 року стане "халявною" для 11-класників

Наступний 2011 рік – найкращий для вступу у виші. Через малу кількість 11-класників у вищих навчальних закладах прогнозують недобір.

У Львівському центрі оцінювання якості освіти радять не втрачати шанс вступити у виші наступного року.

"Я раджу поступати всім, - розповіла начальник Центру Лариса Середяк. - І тим, хто не вступив минулі роки, і студентам коледжів. Згідно з даними Міносвіти, у 2011-му році передбачається найменша кількість випускників за всю історію незалежності України – 235 тисяч, тоді як цього року їх було 384 тисяч".

Це пояснюють тим, що наприкінці 80-х – поч. 90-х була демографічна криза через економічно скрутне середовище в країні. Особливого піку вона досягла 92-93-го років, батьки відмовлялися народжувати дітей.

Студенти 2 і 3 курсів коледжів можуть узяти довідку з навчального закладу про те, що 2011 року отримають атестат. З такою довідкою допускають до пробного тестування. Якщо такий студент коледжу пройде тестування і вступить до університету, у коледжі йому зобов'язані видати атестат.

"Ще ректор Іван Вакарчук зобов'язав коледжі організовувати свою навчальну програму так, щоб за 2 курси студенти пройшли програму середньої школи, - продовжила Середяк. - Деякі директори коледжів не хочуть видавати їх, щоб не втратити студентів після 2 курсу. У таких випадках звертайтеся зі скаргою в обласне управління освіти."

Менша кількість абітурієнтів не є позитивним явищем для вишів, вважає освітянин.

"Щоб набрати потрібне число першокурсників із невеликої кількості абітурієнтів, вишам доведеться брати і дітей, які набрали мінімум балів. А значить - у вузи потраплять "не найкращі" учні".

Минулого року на непрестижні спеціальності приймальні комісії брали зі сертифікатом 149 балів, то в цьому році, за його прогнозом, братимуть зі 135, 126 балами".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вступна кампанія 2011 року стане "халявною" для 11-класників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі