середа, 19 вересня 2007 12:36

Встановлено, чому батьки бояться говорити з дітьми про секс

Батьки відмовляються говорити зі своїми дітьми про секс, оскільки бояться, що ця така непроста розмова затьмарить і без того дуже обмежений проміжок часу, який вони проводять із чадами, повідомляє служба "гарячої лінії для батьків" Parentline Plus. Відсутність необхідної інформації про інтимну сторону життя призводить до підліткової вагітності, випадки якої почастішали, і розповсюдження захворювань, що передаються статевим шляхом, пише The Times.

Parentline Plus відзначає, що батьки відсторонюються від сексуального виховання дітей, доручаючи це матерям і школам. "Гаряча лінія" провела дослідження, в ході якого спробувала зрозуміти причини відмови чоловіків обговорювати питання сексу з дітьми.

Однією з найпоширеніших причин, названих батьками, став страх того, що відверта розмова зіпсує час, який вони проводять із дітьми вечорами і у вихідні дні. Проблема виявилася особливо гострою для розлучених батьків, які проводять із чадами всього декілька годин на тиждень. Ці батьки вважають за краще уникати розмов про інтимну сферу життя, оскільки бояться, що подібна лекція може спровокувати виникнення у дитини захисної реакції й закінчитися сваркою.

Прес-секретарка Parentline Plus Сью Ормешер відзначила: "Нам відомо з інших досліджень, що діти, чиї батьки не соромилися розмовляти з ними про секс, стикаються з набагато меншим числом проблем, заводять менше партнерів і найчастіше користуються запобіжними засобами".

Показники підліткової вагітності у Великобританії послідовно знижувалися в минулому десятилітті, проте зараз цифри ростуть. Якщо в 2004 році завагітніли 39593 дівчини молодше 18 років, то в 2005-му - 39683. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Встановлено, чому батьки бояться говорити з дітьми про секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі