субота, 15 червня 2019 12:25

Встановили подробиці смерті Володимира Івасюка

Встановили подробиці смерті Володимира Івасюка
Івасюк не міг скоїти самогубство самотужки. Фото: day.kyiv.ua

Відомий український композитор Володимир Івасюк, якого знайшли повішеним у лісі, не міг це зробити самотужки.

"Прокуратура Львівської області до нас звернулася з відповідною постановою про проведення експертизи, яка стосується загибелі відомого композитора Володимира Івасюка, що сталася 18 травня 1979 року. Варто було встановити, міг він сам скоїти самогубство чи ні. Тому ми підібрали відповідні умови – у травні у цьому ж лісі на такому ж дереві – і провели слідчі експерименти", - розповів голова Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін, пише unn.com.ua.

Експеримент поділили на три етапи: 1-й – визначити, чи міг Івасюк самотужки залізти на дерево, зав'язати ремінь від плаща і опинитися у зашморгу; 2-й – визначити, чи міг він зробити це з допомогою когось іншого, і яка саме допомога при цьому була необхідна.

"Івасюк не міг сам цього зробити і навіть натренована особа, яку ми залучали, яка підтягується однією рукою, теж не могла це зробити - зав'язати самотужки пояс і залізти в петлю", - зазначив Рувін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 40 років тому зник Володимир Івасюк

Також використали підставки, драбини, стільці, які на місці події не знайшли, але могли там бути.

"Ми провели декілька різних експериментів, які показали, що пан Івасюк один опинитися у цій петлі не міг. У нього були помічники – люди, які сприяли у цьому: щоб повіситися за допомогою драбини, додатково потрібно ще 2 осіб, без драбини чи підставки – мінімум 3", - додав Рувін.

Результати експертизи передали у прокуратуру Львівської області для прийняття відповідних процесуальних рішень.

Українського композитора і співака Володимира Івасюка поховали 22 травня 1979 року на Личаківському цвинтарі у Львові. Похорон перетворився на масову акцію протесту проти СРСР. На кладовище прийшли понад 10 тис. чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Встановили подробиці смерті Володимира Івасюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі