середа, 06 квітня 2011 11:24

Всі українські солдати будуть нагодовані - постачальник Міноборони

Зволікання Кабміну у підписанні контрактів з постачальниками харчування військовим частинам не призведе до зриву забезпечення військовослужбовців їжею.

Про це заявив директор компанії "Оптукрпром-ВР" Михайло Мартиненко на прес-конференції в агентстві "Укрінформ" 5 квітня.

Приводом прес-конференції була поширена в ЗМІ інформація про зрив тендерів Міністерства оборони з пошуку підприємств, які забезпечують військові частини та навчальні заклади продуктами харчування.

Як пояснив Мартиненко, останні тендери військового відомства дійсно були анульовані Антимонопольним комітетом через скарги на хід тендерних процесів. У результаті Міністерство оборони виявилося в авральній ситуації, оскільки контракти з працюючими постачальниками закінчилися 31 березня, а нові тендери могли би бути проведені не раніше, ніж через два місяці.

Хоча Міноборони отримало схвалення Міністерства економіки на продовження контрактів з діючими постачальниками до кінця року, проте Антимонопольний комітет також заблокував цю процедуру.

"Зараз склалася така ситуація, коли всі постачальники - а зараз на ринку працюють шість компаній - годують військові частини без будь-яких офіційних договорів. Однак ми сподіваємося, що незабаром ця бюрократична путніца вирішиться", - сказав Мартиненко.

За його словами, підприємства-постачальники зараз вишукують ресурси для того, щоб у нормальному режимі забезпечувати військові частини та навчальні заклади провіантом. Для цього використовуються запаси продуктів, власне виробництво підприємств та інші ресурси.

"Ми не допустимо повторення того, що трапилося минулої зими, коли попередні постачальники Міноборони "Білоцерківський військторг" та "Івала" просто залишили військових без їжі. Зараз ми тримаємо ситуацію під контролем, і жоден солдат не залишиться голодним. Ми позичаємо продукти у постачальників, беремо кредити на свої підприємства. Але незрозуміло, на скільки вистачить наших ресурсів ", - повідомив Мартиненко.

Він також підкреслив, що питання з харчуванням військових зараз намагаються перевести в політичне поле, і застеріг від спекуляцій на цю тему.

"Заяви нардепа Анатолія Гриценка про корупцію при розподілі контрактів Міноборони розбиваються на порох при зіткненні з реальністю. У 2011-му році ціна на продукти може бути тільки вищою, ніж у 2008-му, а не нижчою - адже саме на цій різниці вартостей зараз намагається спекулювати Гриценко. Ми сподіваємося, що уряд та Міноборони зможуть найближчим часом вирішити цю ситуацію, щоб дійсно уникнути вимушених зривів поставок продуктів харчування військовослужбовцям ".

Зараз ви читаєте новину «Всі українські солдати будуть нагодовані - постачальник Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі