пʼятниця, 18 травня 2007 12:23

Всі кореспонденти "Російської служби новин" звільнилися через цензуру

З редакції Російської служби новин (РСН) вчора звільнилися всі кореспонденти на знак протесту проти редакційної політики. Про звільнення журналістів заявив колишній співробітник РСН Артем Хан. За його словами, нове керівництво РСН заборонило журналістам освітлювати в новинах діяльність опозиції, віддало політичний ефір членам "Єдиної Росії" і зажадало передавати "позитивні новини".

Хан роз"яснив, що причиною звільнення кореспондентів стала "цензура" і "тиск" з боку нового керівництва РСН, що прийшло в інформслужбу з "Першого каналу" в квітні.

"Російська служба новин" створена в 2000 році. Готує випуски новин і більше 50 тематичних передач для однойменного радіо (колишнє "Російське радіо-2", аудиторія, за даними TNS Gallup, 236,5 тисяч чоловік), а також радіостанцій "Російське радіо" (аудиторія - 7440,5 тисяч людей) і "Монте-Карло". Також РСН має в своєму розпорядженні свій новинний сайт.

За словами Хана, нова редакційна політика була вперше випробувана під час освітлення московського "Маршу незгодних", розігнаного ОМОНом 14 квітня. "Я був на марші за завданням редакції, отримав кілька стусанів від міліціонерів і зробив репортаж, - повідомив Артем Хан. - Всеволод Нерознак (головний редактор РСН) мені прямо сказав - в ефірі цього не буде".

Журналіст розповів, що нове керівництво залишилося незадоволеним його репортажами з акцій прокремлівського руху "Наші", який побудував наметове містечко біля естонського посольства в Москві, та зі святкування Дня Перемоги в столиці.

"Після акції "Наших" Нерознак сказав, що в моєму репортажі був явний естонський акцент, пояснивши, що під цим має на увазі, що я назвав гасла "Наших" провокаційними", - розповів Хан. 1 травня журналістам РСН заборонили освітлювати минулий в Москві мітинг КПРФ, сказавши: "Для нас його не існує".

Всеволод Нерознак назвав звільнення кореспондентської служби РСН у повному складі "звичайною справою". "Іде реструктуризація компанії, хтось спрацьовується, хтось ні", - пояснив він, пише "КоммерсантЪ".

Зараз ви читаєте новину «Всі кореспонденти "Російської служби новин" звільнилися через цензуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі