четвер, 21 серпня 2008 19:46

Все більше українців підтримує ідею виведення ЧФ Росії з України - опитування

Все більше українців підтримує ідею виведення ЧФ Росії з України - опитування
Протягом 14 – 19 серпня 2008 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв"ю опитано 2027 респондентів, які мешкають в усіх областях України, в АР Крим та у м. Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Відповідаючи на запитання "Згідно договору між Україною і Росією у 2017 році закінчується термін базування у Севастополі Чорноморського флоту Росії. Яким чином має вчинити Україна стосовно Чорноморського флоту Росії у випадку його участі у військових діях у Грузії", 17% сказали, що Україна має наполягати на виведенні флоту зі своєї території найближчим часом, 29% – наполягати на виведенні флоту з території України з 2017 року, 27% − продовжити перебування Чорноморського флоту Росії на території України після 2017 року. 27% не визначились із відповіддю на це запитання.

З тим, що Україна має наполягати на виведенні Чорноморського флоту Росії з Криму з 2017 року , погодились 35% прихильників Блоку Юлії Тимошенко, 32% − блоку "Наша Україна-Народна самооборона", 29% − Партії регіонів, 27% − Блоку Литвина, та 23% − КПУ.

Протягом 30 травня-4 червня 2008 року було проведено опитування під час якого респондентам ставилося наступне питання: "Згідно договору між Україною і Росією у 2017 році закінчується термін базування у Севастополі Чорноморського флоту Росії. Яким чином має вчинити Україна стосовно виведення Чорноморського флоту Росії?". У порівнянні з ним, кількість опитаних, які вважають, що Україна має продовжити перебування Чорноморського флоту Росії на території України після 2017 року зменшилася з 33 до 27%. Натомість кількість тих, хто вважає, що Україна має наполягати на виведенні флоту з території України з 2017 року зросла з 22 до 29%.

Зараз ви читаєте новину «Все більше українців підтримує ідею виведення ЧФ Росії з України - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі