понеділок, 29 вересня 2008 14:14

Врятованих українських моряків доставили в консульство

Два члени екіпажу судна "Толстой" були підібрані з одного з рятувальних плотів 28 вересня бельгійським судном "Міраж", яке вранці 29 вересня пришвартувалося біля причалу протоки Босфор (Туреччина) і передало їх представникам консульства України. Про це повідомляє прес-служба Мінтрансзв"язку.

За оперативними даними, прізвища врятованих моряків Андрій Крижанівський і Денис Ахрамєєв, обидва – громадяни України, на судні працювали матросами.

Згідно з повідомленням, наразі тривають пошуково-рятувальні роботи ще восьми членів екіпажу "Толстой": одного громадянина Росії і семи громадян України. Роботи в районі загибелі судна "Толстой" здійснюються силами трьох суден і гелікоптера Військово-морських сил Болгарії.

Судно "Толстой" не є українським (судновласник - Pegasus Shipping Co., США; оператор знаходиться у м. Ростові, РФ) і здійснює плавання під прапором Північної Кореї. 18 вересня судно вийшло із російського порту Ростов-на-Дону з вантажем 2 тис. 586 тон брухту призначенням на турецький порт Немрут. 27 вересня поблизу берегів Болгарії судно "Толстой" затонуло. На борту судна було 10 осіб: капітан (громадянин Російської Федерації) і дев"ять членів екіпажу (громадяни України). За даними представника судновласника, на судні було п"ять рятувальних плотів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Врятованих українських моряків доставили в консульство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі