понеділок, 14 січня 2008 08:32

Вручення кінопремії "Золотий глобус" цього року пройшло скромно

Вручення кінопремії "Золотий глобус" цього року пройшло скромно
У готелі "Беверлі-Хілтон" у Беверлі-Хіллз (штат Каліфорнія) в ході скромної телеконференції без участі кінозірок були оголошені імена володарів престижної кінопремії "Золотий глобус" за підсумками 2007 року. "Золотий глобус" в категорії "кращий фільм-драма" присуджений стрічці про Другу світову війну "Спокутування".

Традиційна, 65-та за рахунком урочиста церемонія вручення "Золотих глобусів" була скасована через страйк голлівудських драматургів. Конверти з іменами лауреатів розкривали не відомі актори, а журналісти видань і мовних компаній, що пишуть про кіно і телебачення, зокрема - Джуліана Депенді, ведуча розважального телеканалу E! і Мері Харт, один з авторів видання "Entertainment tonight".

Зазвичай церемонія вручення "Золотого глобуса" транслюється протягом трьох годин, але нині захід зайняв усього півгодини.

Організатори "Золотих глобусів" вимушені були змінити формат заходу і провести прес-конференцію замість традиційної урочистої церемонії через відмову членів Гільдії акторів екрану відвідати захід на знак підтримки страйкуючих сценаристів. Голлівудські сценаристи припинили роботу з початку листопада 2007 року - Гільдія письменників Америки добивається збільшення авторських гонорарів, що виплачуються сценаристам з прибутку від продажів DVD із записом фільмів і телешоу, а також проглядань їх записів в Інтернеті.

Журналісти, що оголошували переможців, вимовляли короткі слова підтримки страйкуючим колегам, проте не могли приховати своєї радості від можливості виступити соведучими церемонії вручення престижної нагороди.

Нагорода "Золотий глобус" вручається Асоціацією іноземної преси Голлівуду. Ця організація об"єднує близько 100 журналістів, що проживають в Каліфорнії і пишуть про американську кіноіндустрію для зарубіжних видань.

"Спокутування" було лідером за кількістю номінацій на премію цього року. Вона претендувала на "Золотий глобус" одразу в семи категоріях.

За престижну кінонагороду в номінації "кращий фільм року" цього року вели боротьбу сім стрічок замість традиційних п"яти. На "Золотий глобус" претендували також картини "Американський гангстер", "Порок на експорт", "Майстри дебатів", "Майкл Клейтон", "Немає місця старим" і "Буде кров".

"Золотий глобус" в категорії "краща актриса у фільмі-драмі" за підсумками 2007 року отримала Джулі Крісті за стрічку "Далеко від неї". Конкуренцію в цій номінації їй склали Кіра Найтлі ("Спокутування"), Кейт Бланшетт ("Єлизавета: Золоте століття"), Джоді Фостер ("Відважна") і Анжеліна Джолі ("Сильне серце").

"Золотий глобус" в категорії "кращий актор у фільмі-драмі" за підсумками 2007 року отримав Деніел Дей-Люїс за роль у фільмі "Буде кров". Конкуренцію в цій номінації йому складали Джордж Клуні ("Майкл Клейтон"), Вігго Мортенсен ("Порок на експорт"), Дензел Вашингтон ("Американський гангстер") і Джеймс Макевой ("Спокутування").

"Кращим фільмом - комедією або мюзиклом" за підсумками 2007 року стала стрічка "Суїнні Тодд - маніяк-перукар". Вона обійшла в цій номінації картини "Крізь всесвіт", "Війна Чарлі Уїлсона", "Лак для волосся", "Джуно".

"Кращим актором у фільмі - комедії або мюзиклі" за підсумками 2007 року визнаний Джоні Депп за стрічку "Суїнні Тодд - маніяк-перукар". Він обійшов в цій номінації Філіппа Сеймура Хоффмана за роль в стрічці "Дикуни", Райана Гослінга ("Ларс і справжня дівчина"), Тома Хенкса ("Війна Чарлі Уїлсона") і Джона Рейлі ("Важко крокуючи").

Престижну нагороду в категорії "краща актриса у фільмі - комедії або мюзиклі" за підсумками 2007 року отримала Маріон Котійар за картину "Життя в рожевих барвах". У цій номінації їй складали конкуренцію Емі Адамс ("Зачарована"), Ніккі Блонськи ("Лак для волосся"), і Елен Пейдж ("Джуно").

"Золотий глобус" в категорії "краща жіноча роль другого плану" за підсумками 2007 року отримала Кейт Бланшетт за фільм "Мене тут немає".

"Золотий глобус" в категорії "краща чоловіча роль другого плану" за підсумками 2007 року отримав Хав"єр Бардем за фільм "Немає місця старим". У цій номінації йому складали конкуренцію Філіпп Сеймур Хоффман ("Війна Чарлі Вілсона"), Джон Траволта ("Лак для волосся"), Том Вілкінсон ("Майкл Клейтон") і Кейси Аффлек ("Убивство Джесі Джеймса"). Проте Бардем, що виконав роль суворого вбивці у вестерні братів Джоела і Етану Коенів "Немає місця старим", був визнаний кращим.

"Золотий глобус" в категорії "кращий анімаційний фільм року" за підсумками 2007 року отримала картина "Рататуй". У цій номінації вона обійшла два інших номінованих мультфільми - "Симпсони" і "Медова змова".

"Золотий глобус" у категорії "краща режисерська робота" за підсумками 2007 року отримав Джуліан Шнабель за картину "Скафандр і метелик". Він обійшов у цій номінації братів Джоела і Етана Коенів ("Немає місця для старих"), Рідлі Скотта ("Американський гангстер"), Тіма Бертона ("Суїнні Тодд - маніяк-перукар") і Джо Райта ("Спокутування").

Відомому режисерові Стівену Спілбергу мала бути вручена почесна нагорода за видатний внесок у розвиток кіномистецтва, яка носить ім"я американського режисера Сесіла де Мілля. Проте через страйк сценаристів Спілберг отримає її на наступній церемонії в 2009 році, повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Вручення кінопремії "Золотий глобус" цього року пройшло скромно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі