Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2008 09:56

Вручені нагороди музичної премії Brit Awards

Групи Take That і Arctic Monkeys стали володарями головних нагород Brit Awards - найпрестижнішої музичної премії Великої Британії. Церемонія вручення пройшла у середу ввечері у Лондоні.

Поп-група Take That, що розпалася 1996 року  і возз"єдналася через10 років, але без свого основного соліста – Роббі Уїльямса, у якого успішна сольна кар"єра, була номінована на чотири нагороди Brit Awards і отримала у результаті дві - за кращий концертний склад і кращий сингл (Shine).

Найкращою групою названі рокери Arctic Monkeys, їм же дісталася нагорода за найкращий альбом - Favourite Worst Nightmare. Всього Arctic Monkeys претендували на Brit Awards у трьох номінаціях, але поступилися перемогою в категорії Найкращий концертний склад Take That.

Brit Awards у номінації "найкращий виконавець" дісталася діджеєві і продюсерові Марку Ронсону, популярність якому принесля співпраця з Емі Уайнхаус і Ліллі Аллен. Ронсон став першою в історії людиною, що отримав Brit Awards у категорії "найкращий виконавець" не будучи співаком.

Кращим виконавцем названа Кейт Неш. Співак ліванського походження Міка отримав нагороду за кращий дебют.

У номінації "кращий іноземний виконавець" нагороди удостоєний Каньє Уест, а кращим виконавцем визнана Кайлі Міноуг. Brit Awards у категоріях "найкраща іноземна група" і "найкращий альбом іноземної групи" отримали Foo Fighters і їх робота Echoes, Silence, Patience & Grace.

У середу ввечері також були вручені нагороди у ще двох номінаціях, володарі яких були відомі наперед. Сер Пол Маккартні отримав Brit Awards за видатний внесок у музику, а Адель завоювала нагороду Вибір критиків.

У числі зірок, що виступили у середу ввечері на сцені лондонського залу Earl"s Court, де проходило вручення Brit Awards, була володарка п"яти Греммі Емі Уайнхаус. Співачка вперше з"явилася перед британською аудиторією після виходу з клініки, де вона проходила курс лікування від наркотичної залежності, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Вручені нагороди музичної премії Brit Awards». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути