понеділок, 02 липня 2007 13:44

Вручені американські джазові премії за 2007 рік

77-річний саксофоніст Орнетт Коулман став лауреатом чотирьох премій Jazz Awards за 2007 рік. Як повідомляє агентство Associated Press, нагороди Коулману вручені у категоріях "Кращий альбом", "Кращий маленький ансамбль", "Кращий альт-саксофон" і "Музикант року".

Новий альбом Коулмана "Sound Grammar" у квітні 2007 року отримав престижну Пулітцеровську премію. Цю ж пластинку і вибрали кращою 400 членів Асоціації джазових журналістів. Записаний диск за участю квартету, в якому сам Орнетт Коулман грав на альт-саксофоні, трубі і скрипці, його син Денардо - на ударних, а ще два музиканти - на контрабасах.

Три нагороди журі присудили піаністові Ендрю Хіллу, який недавно помер: його назвали піаністом і композитором року, а нагороду за внесок всього життя у розвиток джазу на церемонії отримала його вдова Джоан Робінсон.

Кращим новим музикантом і переможцем в конкурсі кларнетистів виявилася ізраїльтянка Анат Коен. Співачкою року назвали італійку Роберта Гамбаріні, а співаком - Курт Елінг. Тенор-саксофоністом вибраний живий класик Сонні Роллінс, гітаристом - Пет Метенії, органістом - Джої Дефранческо, барабанщиком - Рой Хейнс, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Вручені американські джазові премії за 2007 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі