середа, 28 листопада 2007 09:36

Вручена премія за найбездарніший опис сексу

Лауреат Пулітцерівської премії, американський письменник Норман Мейлер, що помер минулого року від ниркової недостатності у віці 83 років, отримав одну з найсумнівніших нагород у області літератури: за найгірший опис сексу в своїй останній книзі The Castle in the Fores ("Замок у лісі").
В ній наводиться сцена зачаття німецького диктатора Адольфа Гітлера його матір"ю Кларою Гітлер і її чоловіком Алоїсом, котрий, за задумом автора, доводиться їй рідним дядьком, передає AFP.

Норман Мейлер, поет, режисер, актор і навіть кандидат у мери Нью-Йорка в 1969 році, став володарем 15-ої щорічної премії. Раніше лауреатами нагороди, що вручається з 1993 року журналом Literary Review, ставали володар Букерівської премії Салман Рушді і Мелвін Брег. Цього року премія вперше була вручена посмертно.

Фраза Мейлера "старий таран", вжита для опису члена, перетинається з перлом індійського журналіста Аніруди Бахала, який отримав нагороду за найгірший опис сексу в 2003 році, порівнявши заняття коханням з "бігом з перепонами".

Премія має на меті "привернути увагу до брутального, позбавленого смаку, часто надмірного використання в сучасній прозі сексуальних сцен і переконати цього не робити". Ця премія за іронією долі стала одним із яскравих моментів літературного року. Премія вручається тільки авторам романів і не поширюється на порнографічну чи еротичну літературу. "Ми переконані, що він (Мейлер) сприйняв би це з гумором", – відзазначили цього року судді, назвавши автора опису дивного статевого акту "великим американським письменником".

Пасаж Мейлера був обраний редакцією The Literary Review із цілого ряду примітних описів сексуальних сцен. Наприклад, у шортлист премії потрапив акт кохання між Уїльямом Шекспіром і його дружиною Енн Хатауей з книги "Буде" Крістофера Раша. Автор явно захопився описом анатомії подружжя.

Письменниця Дженет Уїнтерсон отримала номінацію за невдалий опис сцени пристрасті між жінкою й роботом у книзі "Кам"яні боги", а творіння Річарда Мілуорда "Яблука" претендувало на премію за опис сексу між юним хлопчиком і зрілою жінкою, про яку хлопчик говорить, що вона "пахне, як пахви".

Зірка "Гарі Поттера" Девід Тьюліс трохи не отримав ганебну премію за епізод у його романі "Покійний Гектор Кіплінг", де чоловік змочує свій сосок горючою рідиною, підпалює, після чого занурює в пиво. NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Вручена премія за найбездарніший опис сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі