четвер, 14 квітня 2022 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог формує озброєні угруповання для репресій на захоплених територіях

Ворог формує озброєні угруповання для репресій на захоплених територіях
Ворог формує загони "народної міліції" для репресій українців. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

"Народна міліція" Російської Федерації не має нічого спільного з правоохоронними органами.

Усупереч заявам російського керівництва про те, що начебто "окупація України не входить до планів РФ", на деяких тимчасово захоплених територіях ворог вдається до формування підрозділів так званої "народної міліції", повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

"Такі ж підрозділи протягом восьми років проводять репресії серед українців в ОРДЛО. Основними завданнями озброєних злочинців зазначеного військового формування є терор місцевого населення для зламу спротиву та ізоляція мешканців загарбаних територій від підконтрольної українській владі території нашої держави", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артобстріли і формування "народної міліції": росіяни блокують Харків

"Народна міліція" не дотримується норм Міжнародного гуманітарного права. Угруповання здійснює обшуки у помешканнях, під будь-яким приводом намагається забрати українські документи та закордонні паспорти, влаштовує арешти.

"Намагайтесь уникати контактів з представниками "Народної міліції", - застерігають у Центрі протидії дезінформації.

Російські окупанти продовжують продукувати низку фейків, маніпуляцій і дезінформаційних "вкидів" щодо України. Наприклад, після поразки РФ на Півночі України пропагандистські росмедіа повернулися до створення неправдивого контенту про те, що країни Заходу нібито постачають українцям "неякісну та застарілу зброю".

Зараз ви читаєте новину «Ворог формує озброєні угруповання для репресій на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі