вівторок, 03 квітня 2007 13:41

Вперше жінки охоронятимуть резиденцію британських монархів

Охорону Віндзорського замку вперше в британській історії взяли на себе солдати жіночої статі. Як пише The Telegraph, 3 квітня загін Королівської кінної артилерії, до складу якого увійшли жінки, прибув в замок, що є резиденцією англійських монархів вже більше 900 років. Подивитися на пані, допущених до такої почесної місії, зібралася безліч глядачів.

Всі члени загону, що складається з 15 чоловіків і 5 жінок, були одягнені в уніформу, що складається з коротких золотистих мундирів і прикрашених пір"ям ківерів, і озброєні церемоніальними мечами. Караул в королівській резиденції несеться цілодобово, по двоє. Зміна караулу відбувається кожні дві години.

У січні 2007 року кінна артилерія стала першим за 350 років підрозділом монаршої охорони, в якому жінка була призначена командиром. Саме у цьому підрозділі служить найбільша кількість жінок - 40 відсотків, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Вперше жінки охоронятимуть резиденцію британських монархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі