середа, 28 травня 2008 12:22

Вперше за 60 років зустрілися лідери Компартії Китаю і "Гоміньдану"

Перша за майже 60 років зустріч лідерів китайських партій, протистоявших в громадянській війні, - "Гоміньдану" і Компартії, відбулася в середу в Пекіні, передає агентство Синьхуа.

Голова партії "Гоміньдан" У Босюн почав зустріч з головою КНР і лідером КПК Ху Цзіньтао. Про підсумки переговорів поки не повідомляється.

На порядку денному - зміцнення торговельно-економічних і поштових зв"язків між материковим Китаєм і островом Тайвань, адміністрація якого останніми роками намагалася проголосити незалежність.

Обговорення розвитку відносин між берегами Тайванської протоки помітно активізувалося після того, як на виборах глави адміністрації Тайваню 22 березня переміг кандидат від партії "Гоміньдан" Ма Інцзю, завдавши нищівної поразки Демократичній прогресивній партії, що ратує за відділення Тайваню від Китаю.

Партія "Гоміньдан", виступаюча за розвиток зв"язків з материковим Китаєм, фактично почала контролювати і місцеву адміністрацію, і місцеві законодавчі збори.

12 січня на виборах в законодавчий Юань партія отримала 81 з 113 депутатських місць.

Відношення між берегами Тайванської протоки були практично перервані після того, як в 1949 році на острів бігли прихильники партії "Гоміньдан", які зазнали поразки у війні з комуністами.

Потепління відносин між Пекіном і Тайбеєм почалося весною 2005 року, коли голова "Гоміньдана" вперше за більш, ніж 50 років, відвідав материковий Китай, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Вперше за 60 років зустрілися лідери Компартії Китаю і "Гоміньдану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі