пʼятниця, 09 лютого 2007 14:51

Вперше за 150 років на острові Норфолк судять вбивцю

7 лютого на австралійському острові Норфолк, який знаходиться в Тихому океані і відомий відсутністю злочинності, почався перший за 150 років судовий процес у справі про вбивство.

29-річного Гленна Макніла, жителя Нової Зеландії, який працював на острові кухарем, звинуватили в тому, що 31 березня 2002 року він збив на своїй машині 29-річну австралійку Жанель Паттон, яка працювала на острові менеджером ресторану. Злякавшись можливих наслідків, він поклав ще живу дівчину в свій автомобіль, привіз її до себе додому і наніс їй декілька ножових поранень, "щоб упевнитися, що вона мертва". Потім він загорнув тіло дівчини в пластик і скинув у воду.

Підсудний заявляє, що діяв неумисно і не визнає себе винним. Якщо суд винесе звинувачувальний вирок, Макнілу загрожує довічне ув"язнення. Відбувати термін йому доведеться в Австралії або Новій Зеландії, оскільки на острові немає жодної в"язниці, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Вперше за 150 років на острові Норфолк судять вбивцю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі