середа, 02 квітня 2008 08:33

Вперше отримано тривимірне зображення найглибшого каньйону Марса (ФОТО)

Знімки, зроблені супутником Mars Express, показали, що знаходиться на дні каньйону Геби.

Група фахівців вперше отримала тривимірні зображення найглибшого каньйону Марса - Геби.

Учені повідомляють, що їм вперше вдалося отримати тривимірні знімки найглибшого каньйону Червоної планети. З їх допомогою дослідники виявили, що усередині каньйону Геби розташована висока гора з плоскою вершиною.

Фотографії були отримані фахівцями за допомогою стерео камер високого дозволу (HRSC), що розташовані на борту марсіанського штучного супутника Mars Express.

На фотографіях достатньо виразно видно каньйон Геби і гориста область, вкладена в сам протяжний каньйон з тунелеподібними виступами.

Каньйон Геби - це одне з найбільш незвичайних марсіанських утворень, яке розташовується північніше від долини Марінера (відомої гігантської системи каньйонів).

Максимальна глибина каньйону складає більше 8 кілометрів. А сама структура каньйону дозволяє припустити, що колись його заповнювала вода, а вершина гори була великим островом, передає Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Вперше отримано тривимірне зображення найглибшого каньйону Марса (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі