вівторок, 17 серпня 2010 12:56

Вперше на Сорочинському ярмарку буде наметове містечко

Вперше на Сорочинському ярмарку буде наметове містечко

Сьогодні, 17 серпня, в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області стартує Національний Сорочинський ярмарок.

На ярмарку традиційно будуть представлені найкращі зразки харчової та промислової продукції від виробників, вироби майстрів народних промислів, різноманітні розваги та виступи фольклорних колективів.

Зокрема, відбудеться фестиваль Золотий млин, покликаний відкривати нові таланти і продемонструвати національний колорит. Фестиваль складається з трьох програм: Музичний день - виступи гуртів та виконавців вокального жанру; Нічне життя - виступи ді-джеїв; Кіно - конкурс на кращий короткометражний фільм, присвячений темі Україна.

Крім того, в рамках ярмарку відвідувачі зможуть ближче познайомитися з культурою Японії: дізнатися тонкощі чайної церемонії, продегустувати японські солодощі, навчитися мистецтву фурошікі - японського стилю пакування речей і подарунків, орігамі - складання нескладних, але дуже красивих і цікавих фігурок з паперу, ікебани - мистецтву аранжування квітів.

Крім того, щодня проходитиме демонстрація мистецтва каліграфії - на замовлення відвідувачів майстер каліграфії напише улюблене слово або ім'я. На в'їздах до Полтавської області поставлять макети козаків, які будуть вказувати дорогу до Сорочинського ярмарку.

Організатори повідомляють також, що вперше на території Сорочинського ярмарку буде організовано наметове містечко. Вартість розміщення - 20 грн з людини на весь час проведення ярмарку, при собі необхідно мати посвідчення особи.

Сорочинський ярмарок можна відвідати з 17 по 22 серпня.

Очікується, що свято відвідають не менше 500 тисяч гостей. За правопорядком на Сорочинському ярмарку будуть стежити більш ніж 500 міліціонерів. Президент України Віктор Янукович також приїде на Сорочинський ярмарок.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Вперше на Сорочинському ярмарку буде наметове містечко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі