середа, 12 березня 2008 14:02

Вперше до суду направлена справа про коментар в "Живому журналі"

До суду направлена кримінальна справа блогера з Республіки Комі Савви Терент"єва. Його звинувачують за статтею "збудження ненависті або ворожнечі" за коментар, залишений в "Живому журналі", повідомляє РИА Новости з посиланням на керівника міжрайонного слідчого відділу Сиктивкара управління Слідчого комітету при Прокуратурі РФ по Комі МаксимаКоснирева.

Офіційне звинувачення Терент"єву було висунуто 22 лютого 2008 року. Адвокатам блогера було відмовлено в припиненні кримінальної справи.

Справа Терент"єва є в Росії першим прецедентом кримінального переслідування за коментар в "Живому журналі". Згідно матеріалам справи, обвинувачений 15 лютого 2007 року в блоге місцевого журналіста Бориса Суранова погано відізвався про співробітників правоохоронних органів. Зокрема, він назвав їх дурними людьми і закликав спалювати їх на міській площі.

Як раніше повідомлялося, проведена лінгвістична експертиза встановила, що текст, написаний Терент"євим, "направлений на збудження ненависті і ворожнечі, а також на приниження гідності групи осіб за відношенням до соціальної групи, здійснене публічно, з використанням засобів масової інформації".

У випадку якщо провина Терент"єва буде доведена, за даною статтею йому загрожує покарання від крупного штрафу до позбавлення волі на строк до двох років.

Сам блогер вважає, що його "засудять і дадуть умовний термін". Він додав, що "оспорюватиме будь-яке рішення суду", передає радіостанція "Ехо Москви". Терент"єв не визнає себе винним і вважає, що претензії до нього виникли "з якихось особистих мотивів", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Вперше до суду направлена справа про коментар в "Живому журналі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі