пʼятниця, 11 липня 2008 13:33

Воронін на 70-річчя потрапив на Алею зірок (ФОТО)
5

Українському дизайнеру Михайлу Вороніну вчора виповнилося 70 років. У Жовтневому палаці відбулися урочистості з нагоди ювілею. Дизайнер отримав власну "Зірку України" на Алеї слави. Втім, це лише символічна церемонія, адже справжня зірка дизайнера засяяла ще у 80-х. Тоді його безпримірочний спосіб пошиття костюмів зробив революцію у світі моди. Костюми у Вороніна шили Рональд Рейган та Михайло Горбачов, а перший президент Леонід Кравчук присягу на вірність Україні у 91-му приймав саме у вбранні від Вороніна.

Він зрозумів, що підкорить закордон, коли вперше туди потрапив. Це було на початку 60-х. Тоді про радянську моду не знали не те що в інших країнах, а й у самому СРСР. Костюм, який зшив молодий закрійник, прийняли за імпорт. Тоді у Вороніна й виникла ідея довести, що й тут вміють шити. Причому, навіть без примірки.

Його безпримірочний метод пошиття костюмів у 80-х зробив революцію у всьому модельному світі, а дизайнеру привів перших клієнтів з Європи та Америки. Новим для Радянського Союзу був не лише крій костюмів, а й сам підхід до людей. Воронін складав чіткий графік прийому і заздалегідь розвішував у примірочних костюми своїх клієнтів. Так само, як колись зовсім молодим закрійником, змусив говорити про себе всіх майстрів ательє. Заклавшись, він за одну ніч зробив те, що звичайний майстер виконує 3-4 дні - пошив зимове пальто. Темпи роботи Михайла Вороніна завжди дивували - спочатку колег, потім конкурентів.

90-ті – покази Вороніна проходять у Відні. Українського дизайнера нагороджує столиця моди Париж. Втім, Європі прекрасно пошиті костюми Вороніна потрібні лише за заниженими цінами. Інша справа, якщо на них поставити бренд європейської марки. Це тепер, коли його одяг продається у двох десятках країнах світу, він спокійно ставиться до того, що на його костюмах іноземні лейби. Тоді – вирішив боротися за своє ім"я.

Він зізнається, все життя шукає міліметри. Хоча у професії 54 роки – найкращий свій костюм ще не зшив. Адже головне для нього – прагнути того, чого не досягти ніколи, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Воронін на 70-річчя потрапив на Алею зірок (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі