понеділок, 10 лютого 2020 14:29

Волонтерці Марусі Звіробій обрали запобіжний захід

Волонтерці Марусі Звіробій обрали запобіжний захід
Звіробій до 9 квітня змушена буде носити електронний браслет. Фото: 5.ua

Волонтерку Олену Самбул, відому під іменем Маруся Звіробій, відпустили під особисте зобов'язання.

На волонтерку до 9 квітня надягнуть електронний браслет стеження. Відповідне рішення оголосив суддя Печерського райсуду Києва.

Так суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення у справі про погрози вбивством на адресу президента Володимира Зеленського.

Ухвала зобов'язує Звіробій прибувати за першою вимогою прокурора, слідчого чи судді, не залишати Київську область без сповіщення, здати закордонні паспорти.

Адвокати назвали справу фальсифікованою і готуватимуть апеляційну скаргу.

"Рябошапка заявив, що ми небезпечні тим, що нас багато людей слухають і дивляться. Тобто кожен блогер, якого дивляться багато людей, - це уже підстава для кримінальної справи? Хочу зазначити, що коли нашого чинного президента дивилися мільйони, а не як мене - десятки тисяч, він то хоронив Порошенка, то розстрілював Верховну Раду. У нас була демократія та свобода слова. І завдяки цій свободі слова Зеленський став президентом. А тепер за менші дії хоче підкрутити гайки", - сказала Звіробій під час судового засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федину повторно викликають в ДБР

Марусі Звіробій та нардепу Софії Федині закидають погрози вбивством на адресу президента Володимира Зеленського. 26 жовтня вони провели трансляцію у соцмережах, у якій розкритикували події, пов'язані з візитом президента Володимира Зеленського до Золотого. На цьому відео Звіробій, звертаючись до українського президента, заявила: "там взагалі люди контужені на війні" і "вони тебе підірвуть, я тобі обіцяю", а Федина сказала: "там ненароком може розірватися граната, а знаєш, там обстріли бувають абсолютно випадково".

Зараз ви читаєте новину «Волонтерці Марусі Звіробій обрали запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі