четвер, 28 серпня 2008 18:11

Володимиру Барбашу щодня потрібна кров 10 донорів

61-річний чернігівець Володимир Барбаш другий тиждень лікується в опіковому відділенні обласної лікарні. У чоловіка обгоріло 45 відсотків шкіри. На день йому потрібна кров 10 донорів. Група крові значення не має, хворому переливають плазму.

16 серпня Володимир разом із дружиною та онуками приїхав на дачу в село Скиток Ріпкинського району на Чернігівщині. Поруч із сусідською хатою загорілася суха трава. Вогонь перекинувся на будинки. Загалом згоріло сім помешкань.

— Барбаш став рятувати сусідську садибу й не помітив, як загорілася його дача, — розповідає Новояриловицький сільський голова Катерина Смаль, 41 рік. — Тоді Володимир Григорович став виштовхувати свій автомобіль із сараю. У машини зайнялися колеса, почали вибухати. Поки його жінка віднесла дворічних онуків-двійнят подалі від вогню й повернулася, чоловік уже качався по землі, гасив на собі полум"я.

П"ять із семи згорілих будинків були дачами жителів міст Києва, Гомеля та Чернігова. У двох постійно жили люди — літня жінка та багатодітна сім"я.

83-річна Євдокія Пашкова зараз мешкає у племінниці в Скитку, й уже купила іншу хату, — каже  бухгалтер сільради Ольга Костенок, 48 років. — Сім"я Савосіних із трьома синами поки що приютилися в родичів у Нових Яриловичах. Мабуть, теж купуватимуть хату. Отримають компенсацію від страхової компанії. Депутати нашої сільради ходять по людях, збирають гроші погорільцям. Хто дає п"ять гривень, а хто й двісті.

У райдержадміністрації повідомили, що гроші погорільцям збирають також організації по всьому Ріпкинському району.

Зараз ви читаєте новину «Володимиру Барбашу щодня потрібна кров 10 донорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі