четвер, 31 січня 2008 19:55

Володимирові Шолупцю хату купив відділ освіти

Автор: фото: Олена ГАБАНОВА
  У селі Грабівка Куликівського району Володимир Шолупець із дружиною Валентиною на порозі хати, придбаної для нього відділом освіти
У селі Грабівка Куликівського району Володимир Шолупець із дружиною Валентиною на порозі хати, придбаної для нього відділом освіти

46-річний Володимир Шолупець 14 років працює вчителем у селі Грабівка Куликівського району Чернігівщини. Викладає трудове навчання та фізкультуру. Власного житла не мав. Із дружиною та двома дітьми мешкали в батьків. Перед Новим роком райвідділ освіти придбав для вчителя будинок.

— До останнього не вірив, що дадуть будинок. Давно в черзі на житло стояв, — розповідає Володимир Шолупець. — Аж тут директорові подзвонили з райвідділу освіти. Сказали: гроші виділили, підшукуйте житло. Якраз навпроти хати, де ми жили з батьками, помер старий сусід. Його син тут жити не збирався. Я й попросив не спішити з продажем. Приїжджав начальник відділу освіти. Перевіряв, чи відповідає будинок вимогам. Зробив висновок, що підходить: окрема кухня, 13 "квадратів" на кожного члена сім"ї. У суму 16 тисяч гривень якраз вклалися.

Переселятися взимку родина не планує. Кажуть, треба підключити газ, паркан новий поставити, ворота.

— Підлогу де-не-де замінимо. Меблі купуватимемо. У цілому, тисяч 30 ще на все піде, — зітхає Володимир Миколайович.

Дружина Шолупця Валентина, 42 роки, працює завідувачкою поштового відділення. 24-річна донька Олена закінчила 2007-го Київський політехнічний університет. Син Олександр, 20 років, також торік закінчив технікум у Чернігові. Обоє працюють, приїжджають додому на вихідні.

— Кому надати житло, в нас сумнівів не було, — говорить директорка Грабівської школи Тетяна Кулик. — Ніяких суперечок, заздрощів. У школі працює десять учителів. Шестеро їздять на роботу з Куликівки й Орлівки. Там у них домівки, хазяйство й переїжджати ніхто не думає. Графік автобуса зручний, проїзд оплачує відділ освіти. А з чотирьох місцевих вчителів житлом був не забезпечений тільки Володимир Миколайович.

Обласна програма забезпечення житлом працівників гуманітарної сфери діє з вересня 2006 року. 2006-го з обласного бюджету на райвідділи освіти було виділено 556 тис. грн. Житло отримали 44 вчителі. Торік на житло для сільських працівників освіти виділили 262 тис. Запланували закупити 14 відомчих квартир для педагогів у Бахмацькому, Ічнянському, Корюківському, Куликівському, Семенівському, Талалаївському та Коропському районах. На 2008 рік на житло вчителям, лікарям і працівникам культури заплановано 400 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Володимирові Шолупцю хату купив відділ освіти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі