четвер, 31 липня 2008 19:46

Володимира Прокопенка теща називає квочкою

Володимир Прокопенко, 45 років, із села Волинка Сосницького району на Чернігівщині змайстрував інкубатор. Односельці стали замовляти йому виводок пташенят домашньої птиці.

— Колись робив у Києві, і друг подарував мені схему інкубатора, — розказує Володимир. — А тоді побачив ще одну схему в "Порадниці". Знайшов дома ящик, але його розміри не підходили під ті, які на схемі. Тоді я зробив, як вважав потрібним. Покупляв лампочки, патрони, градусники, лотки зробив. І склав. У інкубатора — подвійне дно. Унизу — вода, бо для кращого ефекту треба волога.

Прокопенко веде до хати. Інкубатор стоїть біля печі. Праворуч до ящика прикріплений регулятор температури. Від нього йдуть дроти до яєць. Зверху — віконце й термометр. Володимир відкриває ящик. Одразу загоряються лампочки. Усередині рядочками лежать курячі, качині й гусячі яйця. Їх господар перевертає 5 разів на день.

— Першого разу для експерименту поклали 15 яєць, — розповідає дружина Володимира Прокопенка — Валентина. — Курчата вивелися на один день раніше, ніж у курки. Тоді поклали ще. Он у дворі бігають 14 курчат, 4 каченят і 7 гусенят. Мати моя тепер називає Володю квочкою, — жартує жінка.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Прокопенка теща називає квочкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі