субота, 23 листопада 2019 10:42

Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв Голодомору

Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв Голодомору
Президентське подружжя поклало пам'ятні колоски скорботи до знаку жертвам Голодомору

Президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Президентське подружжя поклало пам'ятні колоски скорботи до знаку жертвам Голодомору, що на Михайлівській площі у Києві, повідомляє president.gov.ua.

Володимир та Олена Зеленські вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

23 листопада по всій території України, буде приспущено Державні прапори та обмежено проведення заходів розважального характеру. О 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого відбувається акція "Запали свічку" - в кожному будинку і установі українці запалять свічки пам'яті.

23 листопада цього року року - День пам'яті жертв Голодоморів - щорічний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.

Голодомор 1932-1933 років був наймасштабнішим. За підсумками судової справи за фактом Голодомору встановлено, що кількість загиблих досягла 3 мільйонів 941 тисяч осіб. Втрати українців в частині ненароджених, за даними СБУ, становили 6 мільйонів 122 тисячі людей.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі