понеділок, 12 травня 2008 19:15

Водойми Підмосков"я патрулюватиме плавуча наркологічна лабораторія

Найближчим часом водойми Підмосков"я почне патрулювати медичний катер, обладнаний устаткуванням для перевірки на тверезість. Про це повідомив РІА Новини замначальника відділу державної інспекції по маломірних суднах (ГІМС) ГУ МНС Росії по Московській області Сергій Марк. За його словами, основним завданням катера буде огляд власників маломірних річкових судів.

Перший показовий рейд катер зробить 13 травня на Піроговському рукаві Клязьмінського водосховища.

Як відзначив Марк, до останнього часу медична служба на воді виконувала в основному роль водної поліклініки, і брала участь в екстрених рятувальних операціях. Головною ж місією нового катера стане огляд осіб, керівників суднами в стані алкогольного сп"яніння. Крім того, протягом місяця патрульний катер планується обладнати наркологічною лабораторією, що дозволяє проводити тести на різні види наркотичного сп"яніння.

Акваторія Московської області включає 2936 водних об"єкти, які поділені на два схили, - Північний і Південний. Перший медичний катер, оснащений алкотестером, спочатку патрулюватиме водоймища Північного схилу, до числа яких входять Ікшинське, Пестовське, Пяловське, Клязьмінське і Химкинське водосховища.

"Катер виходитиме на рейд разом з чотирма суднами ГИМС, завдання яких - перевіряти документи. При підозрі на те, що судноводій знаходиться в алкогольному або наркотичному сп"янінні, його доставлять в медлабораторію для перевірки", - пояснив Сергій Марк, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Водойми Підмосков"я патрулюватиме плавуча наркологічна лабораторія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі