понеділок, 06 жовтня 2008 08:33

ВМС США виявили бази сомалійських піратів

ВМС США виявили бази сомалійських піратів

ВМС США встановили місцеположення баз піратів на березі Сомалі та стежать за ними, але поки не планують подальших дій.

Про це заявив в Кейптауні командувач ВМС США в Європі та Африці адмірал Марк Фіцджеральд.

Він виступив на борту крейсера Монтерей, який здійснив захід в Столову бухту Кейптауна разом з атомним авіаносцем Теодор Рузвельт.

За словами адмірала, щорічно біля сомалійських берегів проходять близько 20 тисяч торгових судів, і їхній захист вимагає таких військово-морських сил, яких більше немає. "Тобто, ми знаємо, де пірати живуть на березі, але, я думаю, ми цим і обмежимося", - сказав він.

Фіцджеральд додав, що США не збираються створювати наземну базу в Африці для нового командування АФРИКОМ, "принаймні, в найближчому майбутньому". АФРИКОМ, вказав адмірал, переслідує мету "обслуговування Африки". З військово-морської точки зору, зони найбільшої уваги АФРИКОМ - Гвінейська затока і район Сомалі.

Тим часом, досі в заручниках у піратів залишається екіпаж судна Faina. Він складається з 17 українців, двох громадян Росії та латиша. Ще один громадянин Росії - капітан Володимир Колобков - помер тиждень тому.

За звільнення судна і екіпажа пірати вимагають викуп 20 мільйонів доларів.

Раніше повідомлялося, що сомалійські бойовики претендують на частину зброї із захопленого піратами судна Faina в якості викупа за звільнення екіпажа та корабля, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «ВМС США виявили бази сомалійських піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі