понеділок, 06 серпня 2007 12:16

Власті Південної Кореї вперше поговорили із заручниками по телефону

Власті Південної Кореї вперше поговорили із захопленими талібами заручниками по телефону. Під час телефонних переговорів, які проводили південнокорейські дипломати з посольства в Кабулі, таліби дали трубку одному із заручників. При цьому представник талібів заявив, що поговорити по телефону дозволили трьом жінкам-заручницям.

Одна із заручниць вже зв"язувалася по телефону із зовнішнім світом. Вона просила якнайскоріше визволити полонених, посилаючись на їхню слабкість і хворобливий стан.

Таліби утримують групу громадян Південної Кореї з 19 липня. Християнські волонтери, що слідували на автобусі з Кабула до Кандагара, стали полоненими. До рук талібів потрапили 23 людини, переважно жінки. 25 липня бойовики розстріляли заручника, а 30 липня стратили ще одного. Головна вимога талібів - відпустити із в"язниць більше 20 прихильників їх руху. Вони також вимагають вивести південнокорейський миротворчий контингент із Афганістану. Терористи кілька разів загрожували вбити заручників, але переносили "крайні терміни", призначені для приведення своїх погроз у дію.

На початку серпня таліби виявили готовність піти на прямі переговори з південнокорейськими дипломатами. Сеул визнає, що його вплив у даному випадку надто малий, і закликає уряд Хаміда Карзая до гнучкості. Кабул відмовляється проводити обмін ув"язнених талібів на заручників. Власті також не наважуються провести силову операцію зі звільнення корейців, оскільки їх уряд побоюється, що це призведе до загибелі співвітчизників, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Власті Південної Кореї вперше поговорили із заручниками по телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі