середа, 30 липня 2008 16:07

Власті Косово почали видачу власних паспортів

Власті республіки Косово почали видачу власних державних паспортів. Про це повідомляється на сайті сербської радіостанції B92.

Прем"єр-міністр Косово Хашим Тачи на церемонії вручення першого паспорта в Пріштіні заявив, що "громадяни Косово знайшли власні документи" і назвав це день "історичним". Відзначимо, що місія ООН в Косово припинила видачу посвідчень осіб раніше в липні.

Сербський край Косово, населений переважно етнічними албанцями, проголосив незалежність від Сербії в лютому 2008 року. Статус Косово як незалежної держави визнали більшість країн - членів Євросоюзу, а також найважливіший союзник косоварів - США.

Офіційний Бєлград легітимність Косово не визнає; власті Сербії навіть на деякий час перервали дипломатичні відносини з країнами, що визнали незалежність краю. Відзначимо, що разом з Сербією незалежність Косово відмовляється визнавати ціла низка країн, в числі яких - Росія.

Зараз ви читаєте новину «Власті Косово почали видачу власних паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі