Ексклюзиви
середа, 06 червня 2007 14:20

Власники "Ювілейної" не хотіли проводити дегазактивацію щахти

Глава Ростехнагляду Костянтин Пуліковський заявив, що аварія на шахті "Ювілейна" в Кемеровській області відбулася із-за втручання в систему безпеки. Крім того він відзначив, що власники шахт, де недавно відбулися аварії, не хотіли проводити дорогі роботи по дезактівації шахти, які зменшили б концентрацію метану. Резюмуючи, Пуліковській заявив, що причиною останніх аварій стала "гонитва за прибутком".

Остаточні висновки про обставини аварії, за словами глави Ростехнагляду, будуть зроблені після його візиту на "Ювілейну" 8 червня. Проводячи паралелі з недавньою аварією на шахті "Ульяновська", Пуліковський відзначив, що там була встановлена не російська, а зарубіжна система безпеки, пошкодити яку значно складніше. Що ж до "Ювілейної", то там показники концентрації метану, за його словами, можна було понизити, "просто накривши прилад шматком ганчірки".

Вибухи метану на кемеровських шахтах "Ульяновська" і "Ювілейна", що належать компанії "Южкузбассуголь", відбулися, відповідно, 19 березня і 24 травня. При цьому в цілому загинули 149 чоловік. Розслідувавши причини першої аварії, експерти Ростехнагляду дійшли до висновку, що встановлена в шахті система, що реагує на підвищення концентрації метану, була навмисно пошкоджена. За однією з версій, часті спрацьовування системи заважали робочим виконувати план, тому ті, діючи з відома керівництва шахти, вивели з ладу відповідні датчики, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Власники "Ювілейної" не хотіли проводити дегазактивацію щахти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути