понеділок, 25 травня 2020 12:58

Влада України точно не знає, скільки є хворих на коронавірус - науковець

Влада України точно не знає, скільки є хворих на коронавірус - науковець
Українців недостатньо тестують на коронавірус, щоб знати точну кількість хворих. Фото:pixabay

Реальної кількості хворих на коронавірус в Україні, влада не знає.

Причиною цього є недостатнє охоплення тестуванням на Covid-19, пише РБК-Україна.

За словами директора Інституту біохімії ім. Олександра Палладіна, голови робочої групи при Національній академії наук України з проблем розповсюдження коронавірусу Сергія Комісаренка, уряд послаблює карантин, ґрунтуючись на прогнозах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ назвало області, які не готові послаблювати карантин

"Проте в нас погана ситуація з тестуванням на вірус за допомогою полімеразної ланцюгової реакції. Дійсно не знаємо кількість інфікованих людей", - пояснив він.

Науковець каже, що послаблення карантину в Україні продиктоване радше політико-економічними та соціальними складовими. Тому в таких умовах важливо правильно організувати вихід із нього.

"ВООЗ попереджає, можливо, знову зустрінемося з коронавірусом восени - на початку зими. Що стосується громадського транспорту, то, думаю, його треба підключити згідно з дозволом для людей почати роботу. В той же час - виключно за умови дотримання масочного режиму і фізичного дистанціювання, встановлення чіткої норми пасажирів і "ретельної та періодичної дезінфекції транспорту ", - додав Комісаренко.

Станом на ранок 25 травня в Україні 21 245 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 623 летальних, 6 людей померли за останню добу. 7234 пацієнти одужали, це на 126 осіб більше, ніж було днем раніше. За добу зафіксували 259 нових випадків.

Зараз ви читаєте новину «Влада України точно не знає, скільки є хворих на коронавірус - науковець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі