пʼятниця, 03 серпня 2007 08:04

Влада штату Міннесота знала про можливе обвалення моста

Американська будівельний-проектна компанія URS Corp попереджала владу штату Міннесота про можливе обвалення моста через Міссісіпі в місті Міннеаполіс. У грудні 2003 р. компанія була найнята для проведення проектного аналізу стану моста і початку роботи в 2004 р.

У червні 2006г. компанія представила департаменту транспорту штату проект доповіді, в якій вказала на необхідність проведення робіт по його модернізації для "усунення можливості часткового руйнування".

Ремонтні роботи не були капітальним ремонтом - робочі лагодили дорожнє полотно. А вірогідність теракту, на думку влади, виключена.

В зв"язку з цим примітна заява губернатора штату Міннесота, зроблене ним через декілька годин після трагедії. Він, зокрема, повідав, що міст, побудований 40 років тому, двічі досліджувався фахівцями - в 2005 і 2006 роках. За його словами, обидва рази ніяких структурних пошкоджень виявлено не було. Проте ще раніше, в 2001 році, було встановлено "наявність ознак зношеності" в основній конструкції моста.

Міст обрушився 2 серпня близько шести годин вечора за місцевим часом, тобто в самий час пік. За попередніми даними, у цей момент на мосту знаходилося до 60 автомобілів. Частина з них звалилася в річку з 19-метрової висоти, декілька машин повисли на уламках сталевої арматури.

В результаті катастрофи загинули 9 чоловік, більше 60 госпіталізовані. Тим часом офіційно підтверджена загибель чотири і поранення 37 чоловік. Крім того, близько 30 чоловік вважаються зниклими без вісті.

Міст в Міннеаполісі I-35W є найбільшим мостом через р. Міссісіпі в місті. Він був побудований в 1967 р. на висоті 19 м над водою, його довжина складала 160 м. Щодня міст перетинало 100-200 тис. автомобілів, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Влада штату Міннесота знала про можливе обвалення моста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі